Klub foglalkozások

A Népszigeti Kutyaiskola és a foglalkozások ismertetői klubtagok számára.

Jelen házirend ismerete, tudomásul vétele és betartása a klubtagság alapvető feltétele!

 
Házirend

A klubfoglalkozások során mindenki felelős a saját kutyájáért. A kutyája által okozott mindennemű kárt meg kell térítenie, a kutya által összekoszolt dolgokat le kell takarítsa. A pályán és annak közelében a kutya után fel kell szedni a piszkot és azt az arra kihelyezett szemetesekbe tenni. Erre a célra piros lapátok ki vannak téve az iskolán a kerítésekre. Az iskola környezetének rendben tartása közös ügyünk, feladatunk. Ha valaki valamilyen eszközt, akadályt használ, azt tegye vissza a helyére, miután végzett. Ha valamilyen kárt, hibát észlel, értesítse róla az elnökséget.

Tartsuk tiszteletben egymás munkáját! Ha valaki dolgozik, gyakorol a kutyájával, figyeljünk oda, hogy kutyánk se zavarja.

A kutyák között mindennemű agressziós szituáció és konfliktus kerülendő (ha valakit zavar egy másik kutya közeledése, jelezze azt a gazdájának). Ha két kutya mégis összeverekedne, mindenki a saját kutyáját kell kezelje, azok is, akiknek a kutyája nem érintett, de a közelben tartózkodnak.

Az iskolára csak érvényes oltásokkal, oltási könyvel rendelkező kutyát lehet behozni. Tüzelő szukával, illetve a közösségre veszélyt jelentő beteg kutyával nem lehet részt venni a foglalkozásokon és a pályát is csak engedélyezett időpontokban lehet használni. Ezügyben az iskola vezetőjéhez kell fordulni.

A foglalkozások időrendjének betartása mindenkire nézve kötelező. A tanfolyamra érkező, illetve az onnan távozó gazdák és kutyák számára utat kell biztosítani, ilyenkor a kutyákat ajánlatos megfogni, és nem beengedni az érkezők közé. 

A foglalkozást tartó kiképzők kérésének eleget kell tenni. A csoportos foglalkozásokon közösen használt eszközöket, felszereléseket a foglalkozás végén a résztvevőknek el kell tenni. A boxok és kennelek használatánál különösen oda kell figyelni, hogy azt tisztán és rendezetten hagyjuk ott amikor kutyánkat kivesszük! Előadások ideje alatt kérjük mindenki gondoskodjon róla, hogy kutyája ugatással, zajongással ne zavarja az előadást.